‘Climbing for Life’: doel bereikt!

Katleen Van Buggenhout, ambassadeur lichting 2015, nam afgelopen zaterdag samen met de fietsambassadeurs van dit jaar en een aantal andere enthousiaste Volvo-wielerliefhebbers, deel aan ‘Climbing for Life’, met als geamenlijke doel: de top van Les Deux Alpes bereiken.
Haar ervaringen schreef ze neer in volgend verslag.

Woensdag 17 augustus, 07.30 op Volvo: tijdstip van verzamelen voor de ambassadeurs lichting 2016, met een ontbijt voor het vertrek, Het viel op en deed deugd te zien dat de lichting 2016 de ‘gezonde’ dingen goed had laten smaken en de ‘ongezondere’ spullen toch wat links had laten liggen. Ze hadden ietwat onzekere en zenuwachtige blikken en één grote vraag: gaat het lukken? Vol goede moed is iedereen de reis gestart naar La Grave.

Op donderdag 18 augustus was de eerste afspraak om de aluminium/carbon rossen op te tuigen en de beenspieren kennis te laten maken met het gebergte. Klimmen in de bergen is toch andere koek dan klimmen in het Belgenland. Ook de afdaling is andere koek. Iedereen is vol goede moed gestart aan de Col du Lautaret. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Sommigen hebben zelfs de Galibier overwonnen. Een fietstocht met als achtergrond de adembenemend mooie bergketen les Ecrin en stukjes gletsjers.

Vrijdag 19 augustus was een rustdag. Hanneke van EnergyLab had een kort ritje uitgestippeld om de spiertjes wat los te rijden. ’s Avonds kreeg iedereen nog de nodige aanmoedigingen én het deelnamepakket voor de ‘Climbing for Life’-rit. De sfeer begon er goed in te komen bij de pastamaaltijd. De meeste fietsers zijn op tijd in hun bedje gekropen.

Zaterdag 20 augustus: THE DAY. Vroeg opstaan, juiste voeding, juiste kledij, drinkbussen vullen, fietsen opladen en op naar de top van Les 2 Alpes. De weergoden hadden alle varianten van regen op het programma gezet: dikke druppels, fijne druppels, mist …. Maar iedereen was vol goede moed aan de start. Rond 9 uur ging het startschot en ze waren vertrokken voor 51km. Les 2 Alpes naar beneden tot aan de voet van de Alpe d’Huez. Daar begon het serieuze werk. De eerste 4 km van de vermaarde col bedwingen. Hierna ging de tocht over les balcons d’Auris. De verwachting was een  gezapige balkonnetje: wat op en neer. Maar het bleek  een klim van 6 km te zijnI Het stijgingspercentage was niet echt gezapig. Maar wat een uitzicht: fenomenaal! En dan De kers op de taart: Les 2 Alpes met de 10 bochten. De bochten aftellen, doseren, nog voldoende eten en drinken. En die laatste kilometer: die was ZEKER langer dan één kilometer! Wat een emoties aan die eindstreep: lachen, huilen, stil, uitbundig! Wat een ontlading. Peter en Tatan hebben iedere Volvo-fietser over de eindmeet geschreeuwd en opgevangen. Eric zo fier als een pauw. Maar alle ambassadeurs hebben het gehaald! Dikke proficiat!

De fietsers en supporters hebben er zeker (minstens) eentje op gedronken.

Heel veel dank aan iedereen van energy@volvo die meegewerkt heeft om dit te doen slagen.

Katleen Van Buggenhout
Ambassadeur 2015
Foto’s onder: Willy Van Buynder (met aan zijn zijde Hanneke van Energy Lab) en Patrick Goessens bereiken de eindmeet. PROFICIAT AAN ALLE VOLVO-FIETSERS!
WillyVanBuynder PatrickGoessens

Eén gedachte over “‘Climbing for Life’: doel bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *