LANGER GENIETEN VAN HET LEVEN

Voordracht: Langer genieten is…zorg dragen voor jezelf (in het kader van de “Langer Genieten Campagne”)

Lezing of congres Gezondheid en zorg

Via een gezonde levenswijze kan men langer genieten van het leven. De basis hiervoor is gezonde voeding, voldoende beweging en het beperken van sedentair gedrag. Gezonde voeding is een veelzijdig begrip. Het voorziet ons van de nodige energie en voedingsstoffen om optimaal te functioneren. We spreken dan van een ‘evenwichtige voeding’.
Via een gezonde levenswijze kan men langer genieten van het leven. De basis hiervoor is gezonde voeding, voldoende beweging en het beperken van sedentair gedrag. Gezonde voeding is een veelzijdig begrip. Het voorziet ons van de nodige energie en voedingsstoffen om optimaal te functioneren. We spreken dan van een ‘evenwichtige voeding’. We weten dat een evenwichtige voeding zeer belangrijk is om gezond te blijven. Maar wat en hoeveel? De actieve voedingsdriehoek geeft een idee van wat je dagelijks zou moeten eten om voldoende voedingsstoffen in te nemen, hoeveel je per dag zou moeten bewegen en hoe je sedentaire activiteiten kan beperken. Op deze wijze kan men zo welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes type 2, bepaalde kankervormen en osteoporose voorkomen.
Inkom: 6,00 EURO voor koffietafel met gebak (keuze tussen suikervrij en gewoon gebak).

Gelieve vooraf in te schrijven en te betalen bij Carine De Rijcke, centrumleidster LDC Elfdorpen of bij Stephanie De Meulenaere, Ghesquièrestraat 15 te 9800 Deinze, tel. 09/387.76.10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *