PROVITA WORKSHOP 29 APRIL 2017

PROVITA WORKSHOP 29 APRIL 2017

IMG_3770[1]

Een aantal voedingsambassadeurs, samen met een aantal gezondheidspromotoren, volvo medewerkers, hun partner, vriend, vriendin waren paraat op de voordracht met als doel ons mentaal te versterken in onze zoektocht naar een gezonder voedingspatroon. En na afloop heeft het gesmaakt en het smaakt naar meer…..
Nancy Lamont, gezondheidscoach en voetreflexologe, bracht ons met haar eigen getuigenis direct met onze voeten op de grond maw wat is ons doel in het leven, wat is ons doel op korte termijn?
Hoe zij dit met volle overtuiging, passie en met volle energie overbrengt kan je proeven in volgende kort fragmenten.

Ze bracht ons een realistische kijk op hoe we ons gezonder kunnen voeden zonder in de “mode” te stappen van talrijke diëten. Niet de kilocalorieën tellen, wel hoe we ons voelen, hoe we genieten, hoe we, ja ook de energie “mentaal beleven”. Niet de weegschaal telt maar wel “het meetlint”. Hoe onze buikomtrek evolueert bepaalt sterk hoe gezonder we worden in termen van lichaamsgezondheid in het algemeen.
“GELUK DRUK JE NIET UIT IN KILO’S”

WEES ROLMODEL: als je kiest om gezonder te gaan leven door gezonder te gaan eten: ga ervoor: laat je niet door je familie, collega’s, kinderen ed direct weer in je oude patroon stappen. Durf rolmodel te zijn, durf ook uit te komen voor je bewuste keuze en wat dit met jezelf doet: zeker een boodschap die we als voedingsambassadeurs op Volvo kunnen meenemen.
Laat je niet beinvloeden over wat er gezegd wordt over diëten: door anderen, door de reclame, door waar anderen over roddelen want dit geeft je geen energie: integendeel. vertel ook de positieve dingen want zo geef jij ook energie aan de anderen. Durf vragen: hoe gaat het? Eet je emotie niet op. Durf ook zwak te zijn: ook in werksituaties. Stel je dagelijks de vraag: wie kan IK voeden met positieve energie. Je dagelijkse intentie TELT. Dit is VOEDENDE energie of NIET-VOEDENDE ENERGIE: geef je mentale spier ook de juiste voeding.

Enkele van haar ingrediënten:
1. Water is de beste energiedrank, de beste vetverbrander, de beste pijnstiller, het beste medicijn: DRINK voldoende
2. vermijd rood vlees ( hoeveel meer energie straalt een kip en een vis niet uit in vergelijking met en koe of varken! )
3. Vermijd suiker: suiker is de verborgen, helaas toegelaten drug
4. als je echt wil afvallen: ga voor 1 koolhydraat per dag: dus brood, aardappel, pasta bij 1 van de 3 maaltijden.
5. Eet fruit weg van de maaltijden: fruit bij ontbijt kan..
6. Laat rauwkost zich vet voelen: maw gebruik vinaigrettes, mayonaise, ed met mate ev. aangevuld met yoghurt zodat je de vertering van de rauwkost stimuleert ( gebruik de goede vetten )
7/ Eet traag en geniet: door trager te eten ben je vlugger verzadigd. door te genieten van je eten eet je ook trager en zorg je voor een intensere beleving van wat voeding doet met je lichaam zeker als je gezond eet.
8. Vergeet niet: JIJ bepaalt wat je in je mond steekt: niet de ander. Stop vandaag met je excuses waarom gezond eten bij jou niet werkt.

Nancy benadrukte dat we met persoonlijke klachten en vragen steeds een beroep mochten doen op haar kennis en ervaring zonder daar in eerste instantie voor te betalen. Ze toonde de bereidwilligheid om samen op pad te gaan: ze weet als niemand anders, wat het betekent om van een ongezond lichaam een gezond lichaam te maken en dit te onderhouden: niet voor de duur van een traditioneel dieet maar voor de rest van je leven.

Fantastisch, inspirerend, doet je nadenken, geeft een nieuwe kijk op het leven; het gezonde, energierijke leven…..: enkele reacties van de aanwezigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *