2de MTB training voor onze ambassadeurs

Zaterdag ochtend 9 februari.

Afspraak op de parking van Puyenbroeck voor een tweede rit samen met de collega MTB ambassadeurs, onze coach en sympathisant.

De weersvoorspellingen zien er aanvankelijk niet zo rooskleurig uit. Heel veel wind, maar ook veel regen. Het kan echter geen toeval zijn dat het opklaart boven Wachtebeke, naar mate er meer Volvo collega’s arriveren op de parking.

Ondertussen hebben we al een paar weken training achter de rug. En ik voel wel aan mijn benen dat er al een beetje vooruitgang is en de nieuwe fiets voelt ook al enigszins vertrouwd. Maar ik ben niet de enige die de voorbije weken niet heeft stil gezeten. En ben dus wel benieuwd te zien en te horen hoe het bij de andere verloopt. Iedereen is alvast nog even enthousiast en gemotiveerd als enkele weken terug.

En rit van ongeveer 42 kilometer brengt ons langs velden en bossen (en ja, ook modder) waar ik nog nooit eerder ben geweest. Veel afwisseling dus en dat in een heel mooie omgeving. Wij zijn trouwens niet de enige die het leuk vinden om door het bos te crossen. Een ree dat ons pad kruist, is minstens even snel en vooral heel behendig in het ontwijken van bomen en obstakels.

Op enkele kasseistroken krijgen de benen het dan toch wel lastig om te volgen. En op het stuk langs de Moervaart, met de wind zo goed als op kop, zet ik mezelf met veel plezier uit te wind. Maar ik ben er gerust in. Het is nog geen 2 juni hé. Het komt wel in orde, vooral blijven trainen.

Weer een geslaagde tocht, en op naar nog veel meer.

Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *