Uitdaging volbracht van mountainbike-ambassadeurs!

Op zondag 2 juni was het aan de mountainbike-ambassadeurs om te tonen wat ze waard zijn! En hoe! Ze volbrachten met brio hun uitdaging, de Roc d’Opale.

Gino De Coene was één van de ambassadeurs. Hieronder zijn verslag.

Dit verhaal begon helemaal vorig jaar toen er een WeekBericht verscheen met de melding dat men op zoek was naar kandidaten mountainbike-ambassadeur. Het was de eerste maal dat mountainbike ook aan bod kwam. Ik dacht bij mezelf: deze uitdaging kan ik niet laten liggen en heb me dan ook kandidaat gesteld. Mijn doel was om met de groep het mountainbiken te beoefenen, op een aangename manier en mijn conditie te verbeteren.

Begin december kwam de verrassende mail dat ik kon deelnemen als ambassadeur. Dit betekende dat we onder begeleiding zouden klaargestoomd worden om de Roc d’Opale (Calais–Frankrijk) tot een goed einde te brengen. Frédérick De Backer, onze coach (Volvo) en Jeroen Dingemans (Coaching center 185) zouden ons begeleiden om ons doel te bereiken.

Op 8 december 2018 was er de kick-off.

Daarna volgde er een conditietest om te kijken hoever we stonden met onze basisconditie, om een zo optimaal mogelijk trainingsschema te kunnen samenstellen binnen ieder zijn mogelijkheden en tijd.

Verschillende meetings volgden de revue: bespreking resultaten conditietest, training, voeding,…

Ondertussen al deftig trainen en af en toe een rit met de groep. Tijdens het weekend van 27-28 april zijn we naar Vresse-sur-Semois geweest samen met de fietsambassadeurs om eens te testen hoever het stond met de conditie. Resultaten van het trainen waren al duidelijk zichtbaar. Dit gaf een extra stimulans om verder te doen voor de grote dag.

2 juni 2019 (Roc d’Opale – Calais-Frankrijk)

De weergoden waren ons gunstig gezind (25°-30°). We waren klaar voor een MTB-tocht van 65km met 1150 hoogtemeters.

‘s Morgens om 8u30 afspraak met de ambassadeurs aan de start .

Het was een pittige tocht met soms lange klimmen en mooie afdalingen. Het decor was gewoonweg prachtig. Tijdens de rit had niemand pech met het materiaal, zelfs geen lekke band! Op zo’n parcours met veel stenen is dat niet evident. Ook de vaak technische stukken werden door iedereen gesmaakt. We waren voorzien van voldoende eten en drinken om de rit tot een goed einde te brengen. De kilometers rolden voorbij en de bevoorradingen onderweg kwamen goed van pas met het warme weer. Nadat iedereen het einddoel bereikt had konden we nog gezellig napraten over onze prestatie van die dag. Ik vond het een superleuke ervaring dat we dit met de groep bereikt hebben. Ik zou zeggen: dit smaakt naar meer! Ook onze begeleiders zagen dat het goed was…

Bij deze nogmaals dank aan Frédérick en Jeroen om ons gans die tijd te steunen en te begeleiden. Ook dank aan de groep voor de vele leuke momenten die we samen beleefden.
Dank aan Volvo voor de steun en de kans die we kregen om aan dit evenement deel te nemen.

Een heel tevreden MTB-ambassadeur,
Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *