Vaker bewegen, een goede gewoonte! – Schrijf je in voor het ‘Versterk je rug’ traject

Schrijf je hier in!

Heb jij reeds even de tijd genomen voor jezelf en je laten inspireren door de e-learnings van onze derde campagne rond “gezonde leefgewoonten”?

Daarin heb je kunnen zien hoe belangrijk beweging is voor ons algemeen welzijn en dit hoeven niet direct de zware sportieve inspanningen te zijn. Met kleine oefeningen en een beperkte tijdsbesteding kan je al grote stappen vooruit zetten.

We willen je graag nog verder begeleiden en bieden hiervoor een individueel coaching traject aan samen met onze gespecialiseerde partner Springbok Coaching, dat gericht is op versterking van de rug.

Een sterke en gezonde rug zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor rugpijn en het kan helpen om eventuele rugklachten te voorkomen.

Wil jij je actief inzetten om je rug sterk(er), fitter en gezonder te maken of te houden? Dan is dit individueel coaching traject wellicht interessant voor jou.

Wat mag je verwachten?

Een 12 weken durend traject rond een gezondere en sterkere rug.

Het traject start met een screening in functie van een sterkere rug: Er worden 4 testen afgenomen (lenigheid/mobiliteit, kracht/stabiliteit en bepaling: lichaamssamenstelling – vet/spiermassa). Deze testen worden afgenomen om de beginsituatie goed in kaart te brengen, te kijken welke oefeningen voor jou van toepassing zijn en ook om na 12 weken evolutie en progressie aan te tonen.

Je wordt ook individueel opgevolgd door je gezondheidscoach (1 tussentijds coaching moment) en we voorzien 3 groepssessies.

Wekelijks krijg je opvolging via mail met tips & tricks en nieuwe oefeningen om te integreren in je traject. Via een Whatsapp groep kan je ook connecteren met de andere deelnemers en de health coach.

Je krijgt ook toegang tot een opleidingsplatform waar alle info, video’s, beweegschema’s, info en fact sheets worden klaar gezet per mailing.

Je staat in directe lijn met je coach mochten er vragen of problemen opkomen.

Na 12 weken volgt de hertest. Na dit traject ben je voldoende gewapend om preventief te zorgen voor je rug.

Tijdsplan:

  • Inschrijven kan via dit formulier
  • W18: Selectie van de deelnemers. Lees ook hieronder (*)
  • W19/20: Screening dmv testen en start van het traject
  • W19/20-W30/31: Online opvolging met tussentijds individueel coaching moment en groepssessies.
  • W33: Afsluiting van het traject met een re-screening dmv testen.

(*) Opgelet:

  • Dit is een preventie-programma. Mensen met een voorgeschiedenis van (ernstige) rugklachten adviseren we om eerst medisch advies in te winnen bij hun behandelende geneesheer of kinesist.
  • Er kunnen 30 personen instappen in dit traject. De selectie gebeurt in eerste instantie op basis van jouw motivatietekst in het inschrijvingsformulier. Alle kandidaten worden persoonlijk verwittigd – ook als je niet weerhouden wordt.

Wat verwachten we van jou?

  • Jouw engagement om dit traject volledig te doorlopen. Hou er rekening mee dat je tijd zal moeten besteden aan het doornemen van alle info, de individuele en groepssessies en het uitvoeren van de oefeningen.

Voor meer informatie: neem gerust contact met energy@volvocars.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *