Core Workout

We organiseren regelmatig Core Workouts op het werk en elke Volvo Car Gent medewerker kan hier gratis aan deelnemen. Hou de website in de gaten voor nieuwe data.

Core Workout is toegankelijk voor iedereen en geeft vele voordelen: het versterkt je lichaam, vergroot je kracht en verbetert je houding.

Nog vragen of interesse? Neem contact op via het mailadres energy@volvocars.com en kom eens langs op één van de georganiseerde lessen!

Wil je alvast zelf aan de slag? Versterk op een correcte manier je buik- & rugspieren met deze Energy@Volvo thuis-workout. Je hebt enkel een matje nodig. In deze beweegvideo (6 min) geven we de juiste oefeningen mee om je buik- en rugspieren te versterken. Er wordt vooral veel aandacht geschonken aan de correcte houding en techniek. Om rugklachten te vermijden of bij personen met rugklachten is het juist uitvoeren van buik/rugspieroefeningen uitermate belangrijk. Maar vooral, IEDEREEN kan en mag deze oefeningen uitvoeren.

  • Opwarming: We starten met 2 opwarmingsoefeningen
  • Kern: Daarna volgen 3 verstevigings- en stabilisatieoefeningen. Doe bv. 2 à 3 reeksen van deze 3 oefeningen. Bouw rustig op en luister naar je lichaam.
  • Cooling down: Eindigen doen we met 2 stretchings-oefeningen (bil en rug) + relaxatie/ademhalingsoefening.

Beweegnorm: Tracht 2 x 15 min / week gericht je buik- en rugspieren te versterken (met deze oefeningen) in functie van een gezondere en sterkere rug.

Veel succes, Team Energy@Volvo

 
facebook
Twitter
Follow