Skip to content

Vaker bewegen

Vaker bewegen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Bewegen is meer dan enkel intensief sporten, het kan ook gaan over niet te lang onafgebroken aan achter je bureau te zitten of met de fiets naar het werk komen. Op deze website kan je heel wat informatie en tips terugvinden over meer bewegen.

Initiatieven energy@volvo

Doorheen het hele jaar kan je gratis deelnemen aan loop, fiets en wandelevents georganiseerd door externe organisaties en onze eigen medewerkers. Ben je benieuwd wanneer deze vallen? Raadpleeg dan onze kalender.

Op ons online Fit&Flex beweegplatform kan je wekelijks een live les volgen, telkens op dinsdagavond om 19.30. Onze vaste coach, Annick Cuvelier, begeleidt je er tijdens sessies van 15 minuten in oefeningen die focussen op een bepaald lichaamsdeel waarbij we spanning loslaten, ruimte creëren en tegelijk kracht opbouwen en energie krijgen. Deze lessen worden nadien ook online gezet zodat je de les later (opnieuw) kan doen. Meer info over ons fit en flex aanbod kan hier vinden.

We nodigen je ook van harte uit om de live lessen op Volvo Car Gent mee te volgen. Deze gaan wekelijks door op donderdag van 12.00-13.00 en van 17.00-18.00. Heb jij vragen of uitdagingen bij de lessen, dan kun je Annick zeker een mailtje sturen via info@yoganicmoves.com.

Doe mee aan onze jaarlijkse wedstrijd “The Biggest Mover”, kom zo veel als mogelijk met je fiets naar het werk en win een leuke prijs. Wil je meer weten of je inschrijven, dan kan je dat hier doen.

.

Clubs

Enkele medewerkers van VCG hebben clubs opgericht waar jij collega’s kan leren kennen met dezelfde interesses. Heb je zin om nieuwe vrienden te maken of wat meer te sporten? Dan kan je terecht bij deze clubs. 

De badmintonclub komt elke vrijdag tussen 20u en 22u samen om te badmintonnen op recreatief niveau. Dit in Sporthal “Neptunus” gelegen in de Botestraat 98, Wondelgem.  Het seizoen start steeds de 1ste vrijdag van september tot en met de laatste vrijdag van juni. Het lidgeld van de club bedraagt:

  • VCG werknemer €25
  • Gezinslid/partner VCG werknemer €35
  • Externe clubleden €45

Bij interesse neem contact op met Luc Verschraegen, via luc.verschraegen@volvocars.com

De tennisclub  telt nu een 20- tal leden. De tennis gaat telkens door op maandag, dinsdag en donderdag van 17u tot 18u in TC De Krijte Krijtestraat 60 9041 Gent. In de vier maandelijkse planning wordt rekening gehouden met ploeg, reeds gekend verlof en dergelijke.Wie lid wilt worden betaald jaarlijks een bijdrage van €30. Sla je graag tegen een bal? Heb je al ervaring met tennis? Schrijf je dan nu in via Geert Van Hoecke (0478 35 04 40 of geert.van.hoecke@volvocars.com).

De verschillende voetbalclubs komen geregeld samen. De Reptiles bestaat momenteel uit 14 leden, allemaal uit de A ploeg. Ze spelen om de 14 dagen de vrijdagmiddag meteen na de ochtendshift. Heb je interesse om je bij deze club te voegen, neem dan contact op met Timmy Verhaege .Indien dit moment niet voor jou uitkomt kan je ook altijd contact opnemen met Tom Vermeire.

Coachtraject

Gedurend 4 maanden ga je aan de slag om de kracht en lenigheid van je rug te verbeteren.  Je krijgt een bundel met op maat gemaakte oefeningen en toegang tot een online platform waar je oefeningen en tips kan terugvinden. Heb je interesse? Hier kan je meer info vinden en je inschrijven voor dit traject.

Zelf aan de slag

We hebben voor jou enkele  e-learnings geselecteerd die je kunnen om te bewegen. Bekijk welke e-learning jou het meest aanspreekt, of bekijk ze gerust allemaal.

Een interessante e-learning vol praktische tips om je conditie op een verantwoorde manier op te bouwen.

In deze e-learning kom je te weten hoe je preventief je rug gezond en sterk kan houden.

Geen inspiratie voor een goed gebalanceerde work-out? Dan kan je hier inspiratie opdoen. In deze work out wordt er 30 minuten gewerkt aan de dieperliggende buikspieren, de billen en de schouders, daarna wordt er nog 10 minuten een cool down gedaan.