Skip to content

Word fit & flex!

Wat is FIT & FLEX?

Onder het Fit & Flex programma bieden we beweegsessies aan die je leren om de flexibiliteit van je ledematen en gewrichten te vergroten, spanning los te laten en kracht op te bouwen zodat je helemaal fit & flex wordt!

Al een aantal jaar kan je yoga lessen volgen op VCG. We hebben dit aanbod ook uitgebreid met een fit & flex online platform waar je terecht kan voor een wekelijkse live les en voor een hele reeks video’s die je op je eigen tempo kan bekijken.

Hoe kan je Fit & Flex worden?

Om een optimaal resultaat te bekomen, stellen we voor om tot 2 à 3 keer per week 15 minuutjes te oefenen. Het is beter 3 keer 15 minuutjes dan 1 keer één uur. De korte lesjes zijn heel gemakkelijk in te plannen en toegankelijk voor iedereen.

We nodigen je ook van harte uit om de live lessen op Volvo Car Gent mee te volgen. Deze gaan wekelijks door op donderdag van 12.00-13.00 en van 17.00-18.00.

Heb jij vragen of uitdagingen bij de lessen, dan kun je Annick zeker een mailtje sturen. info@yoganicmoves.com.

Waarom geloven wij sterk in het Fit & Flex programma?

Tijdens de lessen werken we naar meer mobiliteit en stabiliteit. Het zal dus een mix zijn van stretch oefeningen, versterkende oefeningen, ademhalingsoefeningen, …

Tijdens elke sessie wordt er gefocust op een bepaald lichaamsdeel waarbij we spanning loslaten, ruimte creëren en tegelijk kracht opbouwen. Daarna werken we specifiek rond ademhaling en leren we technieken om te ontspannen, en los te laten, meer energie te krijgen. Je krijgt eenvoudige tools mee om zelf aan de slag te gaan.

Fit & Flex helpt om fysieke spanning en stress loslaten, we werken aan een betere houding, vinden ruimte in onze borst, openen de schouders (dit is niet enkel goed voor je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid heeft hier baat bij).

Fit & Flex helpt om fysiek sterker te worden zodat je minder last hebt bij langdurig rechtstaan. Je zal ook meer energie krijgen.

Fit & Flex ondersteunt ook de MIND – Onze mind kunnen we ook trainen. Leef je op automatische piloot of ben je een alerte bestuurder van jouw voertuig (je lichaam). Er werd wetenschappelijk bewezen dat mensen door beoefening van dankbaarheid blijer en positiever in het leven staan. Een meditatie sessie bevordert de mentale focus, brengt meer rust, verbetert de slaap en vermindert stress.

Fit & Flex helpt je beter ademen – de ademhaling kan helpen om stress los te laten, rustiger te worden of net meer energie te krijgen.