Skip to content

Lekker ontspannen

Ontspannen kan je doen op vele manieren. Je kan bijvoorbeeld samen komen met vrienden. Onderzoek toont aan dat sociale contacten de kans op  eenzaamheid en stress gerelateerde klachten verminderen. Je kan er ook voor kiezen om een momentje voor jezelf te nemen of om tot rust te komen door bijvoorbeeld te focussen op je ademhaling, dat heeft een postieve impact op je mentale en fysieke gezondheid. 

Initiatieven energy@volvo

Via energy@volvo kan je een aantal keer per jaar genieten van een stoelmassage. Meer info kan je terugvinden via deze  link.

Clubs

Enkele medewerkers van VCG hebben clubs opgericht waar jij collega’s kan leren kennen met dezelfde interesses. Heb je zin om nieuwe vrienden te maken? Dan kan je terecht bij deze clubs. 

De Hengelaarsclub heeft ongeveer 70 leden die het graag tegen elkaar opnemen tijdens een wedstrijd vissen. Volvo huurt een eigen visput in Eine (Oudenaarde) met capaciteit van 24 hengelaars bij wedstrijden. Staat jouw hengel al klaar en zie je het zitten om aan te sluiten bij deze club? Vraag jouw lidkaart aan ter waarde van 60 euro, via Freddy Knippenberg (0475 49 64 72 of Freddy.knippenberg@telenet.be).

De Biljartclub organiseert jaarlijks  een carambole tournooi in oktober. Hier wordt individueel en per koppel gespeeld, volgens het “triathlonsysteem” d.w.z. 10* vrij spel + 7* overband + 3* 3band. Winnaars van vorige tournooien spelen per overwinning één 3band extra.  Er wordt geen lidgeld gevraagd voor deze club. Het tournooi gaat door in  Maisstraat 20 te Gent. Ben jij iemand die op café gaat met vrienden en graag een spelletje biljart speelt? Dan is deze club gegarandeerd iets voor jou. Leer van je medeleden en verbeter je skills. Schrijf je nu in door contact op te nemen met Eddy Vandenbroucke (eddy.vandenbroucke@volvocars.com).

De Oldtimerclub is een club van vrienden, die jaarlijks enkele keren samen op stap zijn met hun grote passie: de oldtimer. De club bestaat  uit een 70-tal leden. Iedereen kan lid worden van de Oldtimer club. De dagrit bestaat uit een 110 à 140-tal kilometer. Er wordt ook altijd een lekkere lunch en ontbijt voorzien.Wil je zelf genieten van de sfeer binnen de club, aarzel dan niet en neem contact op met Henk Lauwaert (0474 36 66 97 of henk.lauwaert@volvocars.com)

Zelf aan de slag

Heb je vaak last van nekpijn, hoofdpijn of andere spanningsklachten? In deze video leer je hoe je deze spieren kan ontspannen. 

Stress, angst en slaapproblemen kunnen allemaal worden verlicht door langzame, diepe ademhalingen. Een diepe zucht kan opluchten. Als je wilt ontspannen kan je een aantal keer traag en diep ademen.  Let erop dat je altijd door je neus inademt en dat je uitademing langer duurt dan je inademing. Adem vanuit je buik en niet vanuit je borst. In dit filmpje wordt er een simpele ademhalingstechniek getoond die je kan helpen om je hoofd leeg te maken.