Skip to content
Het online Fit&Flex platform

Op ons online Fit&Flex beweegplatform kan je wekelijks een live les volgen, telkens op dinsdagavond om 19.30.
Onze vaste coach, Annick Cuvelier, begeleidt je er tijdens sessies van 15 minuten in oefeningen die focussen op een bepaald lichaamsdeel waarbij we spanning loslaten, ruimte creëren en tegelijk kracht opbouwen en energie krijgen. De lessen zijn een mix van stretch oefeningen, versterkende oefeningen, ademhaling, korte stukjes meditatie en mindset.

Deze lessen worden nadien ook online gezet zodat je de les later (opnieuw) kan doen.

Naast de live les krijg je ook toegang tot een hele reeks vooraf opgenomen lessen, de zogenaamde ‘Volvo Fit & Flex Academy’, die je kan filteren volgens thema, duur, onderwerp…

Verschillende thema’s die aan bod komen op het online platform:

 • Hoofd (spanningshoofdpijn) en nek
 • Schouders
 • Armen/schouders/polsen
 • Bovenrug
 • Lage rug
 • Trainen buikspieren/rugspieren
 • Stretchen hamstrings
 • Versterken heupen
 • Ruggengraat
 • Voeten/kuiten
 • Algemene mobiliteit
occiputbaseskull

Hoe gaat het in zijn werk?

De lessen gaan door via Zoom – zorg dat dit werkt op je laptop/PC/gsm. Voor je enthousiast aan de slag gaat, dien je eerst nog een registratie-stappenplan te volgen.

 1. Klik op deze link
 2. Maak een account aan: kies de optie “Create a new account” en vul je gegevens in.
 3. Registreer je op de Volvo Fit & Flex academy (dit hoef je slechts 1x te doen – bij een volgende keer log je direct in op je account)
 4. Voor de live lessen: Registreer je op voorhand op de les(sen) die je wil volgen. Ga hiervoor naar Events waar je een calendar ziet verschijnen waarop alle lessen op dinsdag vermeld staan. Registreer op de les die je wenst te volgen door te klikken op ‘Register for Event’ (je kan voor meerdere lessen registreren). Voeg eventueel de les(sen) toe aan je eigen kalender (als reminder voor jezelf).
 5. Eenmaal je geregistreerd bent, krijg je een bevestigingsmail met de link naar de les (bij de start van de les kan je dan gewoon deze link volgen).

 

In deze video worden al deze stappen ook duidelijk uitgelegd. Ondervind je problemen: neem contact met energy@volvocars.com.

Je bent geregistreerd en klaar voor de les. Wat nu?

Op dinsdagavond, 5 minuten voor de les start, log je terug in op Volvo Fit & Flex, ga je naar events en klik je op de les van die dag. Je klikt op de blauwe balk “Join Livestream” en jouw ZOOM applicatie zal openen. De les kan ook gevolgd worden via de smartphone.
De les worden gegeven via ZOOM en duurt 15 minuutjes. Wees op tijd aanwezig in de les, want ze duurt slechts 15 minuutjes.
Je kan zeker jouw video uitzetten als het niet comfortabel aanvoelt om gezien te worden. Na de les blijft coach Annick nog 5 minuutjes aanwezig voor eventuele vragen. Deze kan je via de chat in ZOOM stellen of je kan jezelf “unmuten” en de vraag stellen. Let wel, tijdens de les zit Annick niet aan het scherm en kan ze geen vragen beantwoorden.
Kan je niet aanwezig zijn in de “LIVE” les, dan is de opname van de les (de dag nadien) terug te vinden in de Volvo academy. We moedigen echter aan om “LIVE” mee te doen, omdat je anders dubbel gemotiveerd zal moeten zijn om het op je eentje te doen.

Wat heb je nodig?

Idealiter voorzie je een ruimte voor jezelf voor de online (en offline) lessen, waar je ongestoord en met de nodige bewegingsvrijheid aan de slag kan gaan.

Voor sommige lessen zullen we twee tennisballen nodig hebben, een sjaal/riem en een deken of grote badhanddoek. Bij de start van de les zal Annick steeds vermelden wat we gaan gebruiken.

Kan dit ook offline?

Verkies je eerder offline fit & flex lessen dan voorziet energy@volvo voor jou ook offline sessies.

Wanneer? Elke donderdag op VCG om 12u en 17u –

Interesse of een vraag?
Stuur een mail naar energy@volvocars.com en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Enkele ervaringen van collega’s:

“Ongelooflijk hoe 1 uurtje zo’n effect heeft: mijn lichaam en geest komen dan volledig tot rust waardoor je nadien sterker staat in de drukke momenten.”

“Een ideaal ‘ik’-moment: het brengt je tot jezelf en leert je zorg voor jezelf te dragen.”