Skip to content

Biggest Mover: Peter Puype

Welk traject leg je elke dag af?
Ik woon in Tielt en neem daar de trein tot Gent Dampoort waarna ik met de fiets naar VCG rijd. In totaal duurt dit ongeveer een uur.

Hoelang doe je dit al?
Op Car Free Day in september 2014 ben ik voor de eerste keer met de fiets naar het werk gekomen. Dat was me enorm goed bevallen, zeker met het mooie weer. Het heeft dan uiteindelijk nog 2 jaar geduurd voor ik het nog eens deed. In 2016 ben ik dan gestart met een proefperiode van 3 maanden, weer door Car Free Day, alsook het jaar erna. Sindsdien ben ik voltijds fietser-treinreiziger.

Waarom doe je het op deze manier?
Het fietsen bevalt me heel goed, al ben ik geen goede fietser. Toen ik nog met de auto kwam had ik wel last van stress door het verkeer en was ik dus niet relaxt. Ook kan ik wel wat beweging gebruiken. Je bent veel meer ontspannen als je met de trein en de fiets komt.

Wat zijn de voordelen volgens jou?
Het heeft alleen maar voordelen denk ik. Je kan tijdens de fietsrit je hoofd leegmaken en je gedachten verzetten. Zelfs ondanks de koude of de regen lukt me dit.

Neem je soms de auto?
Ik neem enkel de auto als ik na mijn werk nog ergens naartoe moet of als ik in het weekend werk, want dan zijn de treinuren anders. Maar anders kom ik altijd met de fiets, regen of sneeuw, maakt niet uit.

Ervaar je soms ergernissen?
Nee, niet echt, ik heb een goede treinverbinding en weinig vertragingen. Ik vind het een heerlijk tijdverdrijf.

Wat voor soort fiets heb je?
Ik heb een gewone fiets, die ik huur aan het station Gent-Dampoort. Ik zou het niet riskeren om mijn eigen fiets of een elektrische fiets daar te plaatsen.

Zijn er voorzorgen die je neemt i.v.m. veiligheid (helm, fluovestje…)?
Nee, ik heb wel al gedacht om een helm aan te schaffen, maar ik ben er nog niet toegekomen. Ik heb wel een aantal fluovestjes liggen, maar ik ben eruit gegroeid… Het traject dat ik afleg valt goed mee qua veiligheid.

Wat vind je het leukste, de heenrit of de terugrit?
Als ik maar de wind mee heb.  Ik ben altijd blij dat ik naar Volvo kan komen, maar ik ben ook altijd blij om weer naar huis te gaan.

Heb je een ultieme tip voor beginners die vaker met de fiets naar het werk willen komen?
Als je dicht bij het werk woont, gewoon doen! Koop je desnoods een elektrische fiets, 30km met een elektrische fiets is perfect te doen. Dat is echt genieten, zeker bij mooi weer!

Wil jij ook graag een interview geven over jouw ervaring als Biggest Mover? Laat het ons zeker weten via energy@volvocars.com!