Skip to content

Lekker & gezond de zomer in

Zalmkoekjes

Deze zalmkoekjes zijn enorm all round omdat ze jouw bloedsuikerspiegel helemaal laag houden en bovendien veel gezonde vetten bevatten, zeker als je het combineert met de avocadodip.

Je kan de zalmkoekjes eten bij de lunch en de rest bewaren in de koelkast als tussendoortje.

Voor 12 koekjes:
– 500 gram zalm: ofwel gestoomd en nadien prakken ofwel uit blik – kies dan voor bio
– 2 grote eieren
– 2 el kokosmeel
– Citroensap van 1/2 citroen
– 1 teentje look
– Verse peterselie
– 1 tl dille, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn en 1/2 tl kurkuma
– Peper en zout
– Kokosolie of ghee

Bereiding:
1.  Meng alle ingrediënten in een kom (behalve vetstof) en vorm vervolgens 12 koekjes met dit mengsel door bollen te maken die je platdrukt met een lepel
2. Verhit een pan met kokosolie of ghee en bak de zalmkoekjes. Bak ze aan beide kanten 4 tot 5 minuten.

Avocadodip
– 1 avocado die rijp genoeg is om fijn te malen
– 50 gram mayonaise
– 1 el vers citroensap
– 1 teentje knoflook
– Verse peterselie
– Zout en peper
Doe alles in een blender en mix tot een gladde dip.

Serveer de koekjes met sla en avocadodip of eet ze uit het vuistje (met of zonder dip).

Bron: Elke Vermeire – Gutness Lifestyle 
Volg haar op instagram (@elke.vermeire) voor meer gezonde receptinspiratie