Skip to content

Energie tip 8

Verstoord bioritme

Wist je dat de hersenen alleen afvalstoffen kan afvoeren als je kwalitatief goed slaapt en lang genoeg slaapt?

De kwaliteit van je slaap en het herstelvermogen van het lichaam is sterk afhankelijk van je bioritme. Wanneer je bioritme verstoord is, krijgen je organen die actief dienen te zijn als je wakker bent niet voldoende energie en hetzelfde gebeurt met de organen die actief dienen te zijn als je slaapt.

Kun jij je bed niet uitkomen? Dan is de kans groot dat je bioritme verstoord is en je risico loopt op gezondheidsproblemen. Maak van slaap een prioriteit, creëer een rustgevend ritueel voor het slapen gaan en ga zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip naar bed.

Verder verwijzen we hier graag naar de initiatieven die Energy@Volvo genomen heeft rond dit thema. Bekijk zeker nog eens de filmpjes en begin vandaag nog met gezonde slaapgewoontes.

Je lichaam heeft dit nodig en jij zal er de vruchten van plukken. Geef jezelf dit geschenk!