Skip to content

Energie tip 11

Hersenhonger

Onze hersenen zijn op zich zeer slim, zelfs in extreme omstandigheden zijn ze in staat om voedingsstoffen uit het lichaam te halen die ze nodig hebben om te functioneren. Sterker nog: die capaciteit wordt zelfs sterker naarmate er schaarste is. Voor de hersenen is het daarom niet goed om veel te eten. Minder eten maakt ons scherper, meer gefocused, beter geconcentreerd, … .

Als we meer dan 3 à 4 keer per dag eten en het brein dus continu van voedingsstoffen voorzien, verliezen ze de eigenschap om dit zelf goed te regelen. Hierdoor wordt het steeds lastiger om langer dan enkele uren door te komen zonder te eten. 

Merk jij ook dat je regelmatig een sterke behoefte hebt aan een maaltijd om te kunnen blijven functioneren?

Wel, verlaag dan JUIST de frequentie van je maaltijden zodat je hersenen weer moeten werken om hun energie te krijgen. Ook hierin zijn de hersenen flexibel: breng de noodzaak weer terug en de hersenen herstellen zich. 

Intermittent Fasting kan hiervoor een geschikte methode zijn, maar ga niet overhaast te werk. Laat je begeleiden door een ervaren voedingscoach indien je jouw voedingsgewoontes wilt aanpakken.