Skip to content

Bouw je weerstand op met goede leefgewoonten!

Met de corona pandemie is gezondheid meer dan ooit een hot item. Een betere gezondheid zorgt namelijk voor een optimale werking van onze weerstand en kan zo een extra bescherming bieden tegen virussen.

De coronamaatregelen op zich hebben geen invloed op ons immuunsysteem want de relatief korte duur van de hygiënische maatregelen weegt niet op tegen het geheugen dat het immuunsysteem in de loop der jaren heeft opgebouwd. Door de lockdown en verschillende coronamaatregelen hebben we wel afgelopen jaar geen griepseizoen gehad. Daardoor hebben we minder antistoffen aangemaakt tegen het virus en zijn er het komende griepseizoen allicht meer mensen vatbaar voor de griep.

Andere maatregelen hebben eigenlijk meer (indirect) effect op onze weerstand doordat deze geleid hebben tot een ongezondere levensstijl: minder bewegen, ongezonder eten, meer roken. Daarnaast zijn er ook de mentale effecten van de lockdown door meer stress en eenzaamheid. 

Hoe kunnen we volgens de gezondheidswetenschappers onze weerstand deze tijden in stand houden? 
Door gezond te eten, voldoende rust en ontspanning te nemen, voldoende te slapen en goed te bewegen. Daarom hebben we vanuit energy@volvo de campagne: Bouw je weerstand op met goede leefgewoonten.
Deze campagne bestaat uit e-learnings, informatie en coachingstrajecten omtrent belangrijke thema’s die een grote impact hebben op jouw gezondheid en weerstand.

Hoe snel hebben inspanningen effect? Je begint positieve effecten te ervaren vanaf 2-3 weken, maar om je weerstand volledig op punt te zetten en te houden, ga je ervoor om de goede gewoonten blijvend te integreren in je dagelijks leven.